Menu

EfB’s serie 3 i rekordsejr!

image
27. oktober 2023 kl. 16:51

Trods det faktum, at både klubbens Jyllandsserie-hold, og klubbens ene hold i serie 3, har sikret sig oprykning til hhv. JS1 og serie 2 i foråret, så var det alligevel klubbens tredjehold i serie 3, der stjal weekendens overskrifter. Med en rekordstor sejr på hele 22-2 over BK06 Esbjerg, slog holdet de tidligere rekorder, hvor selvsamme hold ofte har vundet kampe med tocifrede tal. Holdet består af ”gamle” EfB-spillere, der nu mest af alt spiller for at røre sig og dyrke fællesskabet i klubben, når kampene er slut og 3. halvleg melder sig. Den absurd store sejr bringer holdet op på en 3. plads i rækken med 23 point, og i sidste spillerunde venter lokalrivalerne fra Spangsbjerg IF, hvor man med en sejr kan slutte en sæson af, der for alvor er tiltet over til det positive efter en periode, hvor holdet var placeret nederst i rækken. Kampen spilles på Gl. Vardevej, lørdag kl. 14.00.

For de nysgerrige sjæle kan vi i øvrigt fortælle, at den officielle rekord for en sejr i DBU, skal findes i august måned 2011, hvor BSF fra Ballerup slog SB50 fra Ishøj med hele 40-0.

Klubbens serie 4-hold spiller også sidste turneringskamp i den kommende weekend, og her er det Sønderris, der kommer på besøg. Kampen spilles på Gl. Vardevej, søndag kl. 12.00.

For begge hold er der en del at spille for. Sønderris skal helst vinde, da de i skrivende stund kun lige er placeret over nedrykningsstregen, og bliver pustet i nakken af FC Esbjerg Øst.

Hjemmeholdet kan derimod spille sig til en delt 2. plads, hvis de vinder kampen, og skulle øvrige resultater falde ud til EfB’s fordel, så kan serie 4-holdet spille sig til en play-off kamp med mulighed for oprykning til serie 3. En imponerende bedrift af oprykkerne.

For de sidste to hold i EfB’s seniorafdeling er der andre ting at spille for, når to udebanekampe mod hhv. Vejle og Tarm IF står for døren.
Klubbens førstehold i JS2 har allerede for flere spillerunder siden klaret oprykningen til JS1 i foråret, så med andre ord har de ikke andet end æren at spille for. Men lige præcis æren, og holdets ambition om at gå gennem efterårsturneringen uden at tabe en kamp, vejer tungt for trænerteamet og spillerne, og derfor tager vi til Vejle for at vinde den 13 kamp ud af 14 mulige, og dermed gå ind til vinterpausen godt fyldt med selvtillid, inden et ekstremt spændende forår venter.
Holdets sidste kampe blev vundet 3-2 i Give Fremad mod rækkens klart næstbedste hold. Hjemmeholdet fra Give var foran 2-1, indtil der var spillet 84 minutter, men så lynede Jonas Laursen og Rasmus Vilhelmsen med to scoringer på 2 minutter, og så kunne førsteholdet rejse hjem med endnu tre point.

Kampen i Vejle spilles i øvrigt, søndag kl. 14.30.

På lørdag møder EfB’s andet serie 3-hold på udebane Tarm IF. Her er der for alvor lagt i kakkelovnen til en kamp, hvor der også er vigtige point at kæmpe for, for begge hold. Tarm IF kan med en sejr på lørdag suse forbi Varde IF på 2. pladsen. Det kræver dog, at en del matematik går op i en højere enhed, men hjemmeholdet vil helt sikkert spille for den spinkle chance, der pludselig er opstået efter de andre tophold har mistet pusten lidt.

For EfB’s vedkommende er der en helt særlig rekord på spil, idet udeholdet med en sejr kan vinde 14 kampe ud af 14 mulige, og det er en bedrift som ingen andre seniorhold i EfB har præsteret tidligere. I sidste weekend blev et af rækkens rigtige dygtige hold, Billund IF, besejret med 5-1 på hjemmebane, efter en kamp hvor udeholdet var med, indtil der var spillet 70 minutter, hvorefter EfB-drengene cementerede deres status som absolut tophold, ved at score 4 mål inden for de sidste 20 minutter. Ét af de 4 sidste mål blev sat ind af holdets, og klubbens, topscorer Phillip Støckler. ”Stølle”, som holdkammeraterne kalder ham, er nu oppe på imponerende 25 mål i efterårssæsonen, hvilket betyder at den nyudnævnte boksspiller har bidraget med en væsentlig del af holdets mål, der efter kampen mod Billund præcist nåede op på 70 af slagsen!

Kampen i Tarm spilles, søndag kl. 14.30.