Menu

Seniorafdelingen i Esbjerg fB blæser derudaf!

image
28. august 2023 kl. 10:16

Efter 4 gennemførte runder i DBU’s turneringer tegner der sig et billede af, at det kan gå hen og blive en rigtig god sæson for seniorafdelingens 4 hold. To af holdene – klubbens første-og andethold - indtager allerede nu førstepladserne i deres rækker, og de to øvrige hold i hhv. serie 3 og 4, har fået en absolut godkendt start, når man tager skader og ferieafbud med i betragtningerne.

Klubbens førstehold, der rykkede ud af JS1 og ned i JS2 i foråret, er kommet forrygende fra start. Senest blev det en 3-1 sejr i Broager, hvor modstanderne gjorde alt, hvad de kunne for at kaste grus i maskineriet, og stoppe den stime af sejre, som vores JS-hold indtil videre har præsteret. Før kampen i Broager var det blevet til en 4-1 sejr i Fredericia, 3-1 hjemme mod Egen, og derudover en 1-0 sejr i lokalderbyet mod Bramming B.
Målet for holdet er klart en oprykning til JS1, så vi fra foråret igen er repræsenteret i den bedste række i DBU Jylland, og med flere kraftige forstærkninger til klubbens førsteholdstrup, er der ingen tvivl om, at kvaliteterne i truppen er til stede.

Klubbens andethold rykkede ud af serie 2 i foråret, og frister nu en tilværelse i serie 3, hvor vi får lov til at komme lidt ud at køre og møde mindre klubber i Tarm, Krogager, Skovlund etc. Indtil videre har holdet præsteret 3 meget overbevisende kampe, der har skaffet 9 ud af 9 mulige point til holdet. Første kamp mod Varde IF blev udsat, og afvikles på et senere tidspunkt i efteråret, så turneringerens første kamp blev en hjemmekamp mod Brande, hvor holdet vandt hele 8-0. I anden kamp stod den på Oksbøl, der måtte tage hjem med et nederlag på 4-0, og i weekenden skulle holdet så op imod et af de hold, der forventes at slutte i toppen af rækken – Skovlund IF.
Med en pausestilling på 1-1 var spændingen også umiddelbart intakt, men med hele 9 scoringer i anden halvleg understregede spillerne på klubbens serie 3-hold, at man skal regne holdet som en kandidat til en oprykning til serie 2.

Klubbens tredjehold, der består af mange spillere der har spillet rigtig mange år i EfB, har været hårdt ramt af skader og afbud i turneringens første 4 kampe. Indtil videre er det blevet til 4 point, og en placering lige under midten i rækken. For dem der kender holdet, så ved man, at det formodentlig blot er et spørgsmål om tid, før holdet stille og roligt bevæger sig op i rækken.
I de næste kampe venter modstandere, der er placeret lige omkring og under holdet, så lad os håbe, at der venter flere point forude i fremtiden.

Sidst men ikke mindst har vi i seniorafdelingen også et hold i serie 4, der rykkede op fra serie 5 i foråret. Holdet består af unge spillere, der har kendt hinanden i mange år, og som har spillet sammen i en af vores naboklubber, inden de for lidt over et år siden, blev en del af EfB’s seniorafdeling. Holdet træner hårdt to gange om ugen, og måske er det den ivrige og ihærdige træning, der har betydet, at holdet er kommet rigtig godt fra start som oprykker. Indtil videre er det blot blevet til et enkelt nederlag mod lokalrivalerne fra SGI, der har et utrolig godt hold som må forventes at spille med om oprykningen til serie 3. Senest vores drenge ét point på udebane mod FC Esbjerg Øst – her scorede hjemmeholdet blot seks minutter før tid.  

I den kommende uge er der selvfølgelig masser af seniorfodbold på tapetet – også på Gl. Vardevej!

JS-holdet spiller hjemme mod Give Fremad, torsdag d. 31.08 kl. 19.15 på bane 5. Her er der tale om et decideret topopgør mod et hold fra Give, der er velspillende og hårdtarbejdende, og som de sidste par år har spillet med om oprykning til JS1.

Serie 3-holdet, der søndag vandt en storsejr på 10-3 over Skovlund IF, tørner ud mod Krogager på hjemmebane, søndag d. 03.09 kl. 16.00 på bane 5. Krogager frister en tilværelse i bunden af rækken, så kravet til holdet er klart en sejr.

De to sidste hold spiller to udekampe i hhv. Sdr. Hygum og Næsbjerg.

Luk